Martwa natura z kuchennego kredensu

min

W sobotę odbyły się kolejne warsztaty plastyczne z cyklu Dziecięcego Uniwersytetu Artystycznego zatytułowane: "Martwa natura z kuchennego kredensu.

Warsztat plastyczny i podjadany". Zajęcia poprowadziła Edyta Morawska. Dzieci mogły tworzyć wyjątkowe kompozycje wyłącznie z jadalnych elementów. Składnikami martwych natur były nasiona, orzechy, suszone i kandyzowane owoce, makarony, kasze. Wszystkie materiały miały odmienne kształty, faktury i kolory, dzięki czemu stworzone prace uzyskały bardzo różnorodny charakter. Główną atrakcją zajęć było to, że każdego z komponentów kompozycji można było spróbować i podjadać do woli.

danie

 

Fotoprezentacja

Kontakt

Akademia Sztuk Pięknych
im. Władysława Strzemińskiego
w Łodzi 
ul. Wojska Polskiego 121
91-726 Łódź

tel.: +48 42 2547 525
www: www.asp.lodz.pl